ដោយសារតែផលប៉ះពាល់របស់វានៅលើទិដ្ឋភាពជាច្រើននៃសុខភាពខាត់ណាផា្កស្ពអាចត្រូវបានពិពណ៌នាបានយ៉ាងងាយស្រួលថាជា
superfood មួយ។
អត្ថប្រយោជន៍ដ៏គួរអោយចាប់អារម្មណ៍បំផុតចំនួនដប់របស់ខ្លួនមានដូចខាងក្រោម:
1. ប្រយុទ្ធប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក
ផ្កាខាត់ណាមាន sulforaphane ជាសារធាតុស្ពាន់ធ័រមួយដែលត្រូវបានគេបង្ហាញផងដែរដើម្បីសំលាប់កោសិកាដើមមហារីកដោយធ្វើឱ្យការលូតលាស់របស់ដុំពកថយចុះ។
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវមួយចំនួនជឿជាក់ថាការលុបបំបាត់កោសិកាដើមជំងឺមហារីកអាចជាគន្លឹះក្នុងការគ្រប់គ្រងជំងឺមហារីក។
ឧទាហរណ៍៖ ការស្រាវជ្រាវបានបង្ហាញថាការរួមបញ្ចូលគ្នារវាងផ្កាខាត់ណាជាមួយ
curcumin (សមាសធាតុសកម្មនៅក្នុងរមៀតគ្រឿងទេស)
អាចជួយការពារនិងព្យាបាលជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត។
ការសិក្សាមួយដែលត្រូវបានចេញផ្សាយនៅក្នុង Carcinogenesis ក៏បានរកឃើញថា sulforaphane អាចបន្ថយអាការៈនិងអត្រានៃដុំសាច់ក្នុងថ្លើមដែលបង្កដោយគីមីនៅលើសត្វ។
វាក៏រារាំងដល់ការលូតលាស់នៃកោសិកាមហារីកសុដន់របស់មនុស្សដែលនាំទៅដល់ការស្លាប់កោសិកាផងដែរ។
សមាសធាតុផ្សេងៗទៀតនៅក្នុងខាត់ណាផា្កស្ពក៏បង្ហាញពីផលប៉ះពាល់ប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីកផងដែរ។
យោងតាមវិទ្យាស្ថានជាតិជំងឺមហារីក: 3
"Indoles និង isothiocyanates
ត្រូវបានគេរកឃើញដើម្បីទប់ស្កាត់ការវិវត្តនៃជំងឺមហារីកនៅក្នុងសរីរាង្គមួយចំនួននៅក្នុងកណ្តុរនិងកណ្តុររួមទាំងប្លោកនោមមហារីកពោះវៀនធំថ្លើមសួតនិងក្រពះ"
។
2. បង្កើនសុខភាពបេះដូង
Sulforaphane នៅក្នុងផ្កាខាត់ណានិងបន្លែដទៃទៀតត្រូវបានគេរកឃើញថាធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវសម្ពាធឈាមនិងមុខងារតម្រងនោម។
អ្នកវិទ្យាសាស្រ្តជឿថាអត្ថប្រយោជន៍របស់ sulforaphane ទាក់ទងទៅនឹងការធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវមេនអេទីអិនដែលចាំបាច់សម្រាប់មុខងារកោសិកាធម្មតានិងការបញ្ចេញហ្សែនយ៉ាងត្រឹមត្រូវជាពិសេសនៅក្នុងស្រទាប់ខាងក្នុងដែលងាយខូច។
នៃសរសៃឈាមអារទែដែលត្រូវបានគេស្គាល់ថា endothelium ។
3. វាជួយប្រឆាំងនឹងការរលាក
អ្នកត្រូវការកម្រិតនៃការរលាកមួយចំនួននៅក្នុងខ្លួនអ្នកដើម្បីរក្សាសុខភាព។
ទោះជាយ៉ាងណាវាក៏អាចធ្វើទៅបានដែរហើយវាកាន់តែញឹកញាប់សម្រាប់ការឆ្លើយតបនឹងការរលាក។
ប្រសិនបើប្រព័ន្ធភាពស៊ាំរបស់អ្នកធ្វើឱ្យមានការឆ្លើយតបរលាកនៅពេលគ្មានការគំរាមកំហែងវាអាចនាំអោយមានការខូចខាតដែលទាក់ទងទៅនឹងការរលាកដែលទាក់ទងទៅនឹងជំងឺមហារីកនិងជំងឺដទៃទៀតអាស្រ័យលើសរីរាង្គដែលការរលាកកំពុងតែប៉ះពាល់។
ផ្កាខាត់ណាមានផ្ទុកសារជាតិបំប៉នប្រឆាំងនឹងការរលាកដែលជួយរក្សាការរលាកក្នុងការពិនិត្យរួមទាំង
Indole-3-carbinol
ឬ I3C ដែលជាសមាសធាតុប្រឆាំងនឹងការរលាកដែលអាចដំណើរការនៅកម្រិតហ្សែនដើម្បីជួយការពារការឆ្លើយតបរលាកនៅកម្រិតមូលដ្ឋានគ្រឹះរបស់វា។
4. វាមានសម្បូរវីតាមីននិងសារធាតុរ៉ែ
ជនជាតិអាមេរិកភាគច្រើនខ្វះជីវជាតិដែលរាងកាយត្រូវការ។
ការទទួលទានផ្កាខាត់ណាជាទៀងទាត់គឺជាមធ្យោបាយសាមញ្ញមួយដើម្បីទទួលបានសារធាតុចិញ្ចឹមដែលត្រូវការចាំបាច់ទាំងនេះនៅក្នុងខ្លួនរបស់អ្នក។
វាក៏ជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន K ប្រូតេអ៊ីន thiamin riboflavin niacin
ម៉ាញ៉េស្យូមផូស្វ័រជាតិសរសៃវីតាមីន B6 ហ្វូឡាតអាស៊ីត
pantothenic, ប៉ូតាស្យូមនិងម៉ង់ហ្គាណែស។
5. បង្កើនសុខភាពខួរក្បាលរបស់អ្នក
ផ្កាខាត់ណាគឺជាប្រភពដ៏ល្អនៃជាតិ choline ដែលជាវីតាមីន
B ដែលត្រូវបានគេស្គាល់ថាជាតួនាទីរបស់វាក្នុងការអភិវឌ្ឍខួរក្បាល។
ការបរិភោគ Choline ក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះគឺជាសកម្មភាពខួរក្បាលរបស់សត្វនៅក្នុងស្បូនដែលបង្ហាញថាវាអាចបង្កើនមុខងារនៃការយល់ដឹងនិងបង្កើនការរៀននិងការចងចាំ។
វាអាចបន្ថយការថយចុះការចងចាំទាក់ទងនឹងអាយុនិងភាពងាយរងគ្រោះនៃខួរក្បាលរបស់អ្នកចំពោះជាតិពុលអំឡុងកុមារភាពក៏ដូចជាការការពារការការពារនៅពេលក្រោយក្នុងជីវិត។
6. ការគាំទ្រការបន្សាបជាតិពុល
ផ្កាខាត់ណាជួយសមត្ថភាពរាងកាយរបស់អ្នកក្នុងការបន្សាបជាតិពុលនៅក្នុងវិធីជាច្រើន។
វាផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មដែលជួយទប់ស្កាត់ការបំបាត់ចោលដំណាក់កាលទី 1 រួមជាមួយសារធាតុចិញ្ចឹមផ្ទុកសារធាតុស្ពាន់ធ័រដែលមានសារៈសំខាន់សម្រាប់សកម្មភាពដំណាក់កាលទី
2 ។
ជាតិស្ករនៅក្នុងខាត់ណាផា្កស្ពក៏ជួយធ្វើឱ្យអង់ស៊ីមបន្សាប។
7. អត្ថប្រយោជន៍នៃការរំលាយអាហារ
ផ្កាខាត់ណាគឺជាប្រភពជាតិសរសៃចំណីដ៏សំខាន់សម្រាប់សុខភាពផ្លូវរំលាយអាហារ។
ប៉ុន្តែនោះមិនមែនទាំងអស់។ យោងទៅតាមអាហារដែលមានសុខភាពល្អបំផុតរបស់ពិភពលោក: 8
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវបានកំណត់ថាសូលហ្វាញ៉េនដែលផលិតចេញពីក្រពះស្ករ
(glucosinolate)
នៅក្នុងខាត់ណាផា្កស្ព (glucoraphanin) អាចជួយការពារស្រទាប់ក្រពះរបស់អ្នក។
Sulforaphane ផ្តល់ឱ្យអ្នកនូវអត្ថប្រយោជន៍ខាងសុខភាពនេះដោយការពារការកើនឡើងនៃបាក់តេរីរបស់
Helicobacter pylori នៅក្នុងក្រពះរបស់អ្នកឬបាក់តេរីខ្លាំងពេកដោយបាក់តេរីនេះទៅ
ជញ្ជាំងក្រពះរបស់អ្នក "។
8. អង់ទីអុកស៊ីដង់និង (Phytonutrients
Galore)
ការញ៉ាំផ្កាខាត់ណាគឺដូចជាការឈ្នះឆ្នោតប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មនិងសារជាតិ
phytonutrient
។ វាមានផ្ទុកវីតាមីន C, beta-carotene, kaempferol,
quercetin, rutin, acidic cinnamic និងច្រើនទៀត។
សារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មគឺជាវិធីធម្មជាតិនៃការផ្តល់កោសិការរបស់អ្នកជាមួយនឹងការការពារប្រឆាំងនឹងការវាយប្រហារដោយប្រភេទអុកស៊ីសែនដែលមានប្រតិកម្ម
(ROS) ។
ប្រភព៖ articles.mercola ប្រែសម្រួល៖
ចាន់ថន
Comments
Post a Comment